Jíst chilli vám může pomoci žít déle

Chtějí žít déle? Jíst horké červené chilli papričky s cholesterol snižující vlastnosti mohou pomoci, říkají vědci. Zjištění ukazují, že spotřeba teplé červené chilli papričky může vést ke snížení centů 13 na celkové úmrtnosti, a to především v počtu úmrtí v důsledku choroby srdeční nebo cévní mozková příhoda. Lidé, kteří byli pravidelnými konzumenty horkých červených chilli papričky ukázaly nižší hladinu cholesterolu. Také číst | Dieta diary: nástrahy manipulace s naší zásobování potravinami Ačkoli vědci nejsou jisti mechanismu, kterým papriky mohly zpozdit úmrtnost, „kanály přechodné potenciální receptor (TRP), které jsou primární receptory pro štiplavé látkami, jako je kapsaicin – hlavní složkou v chilli papriček – může být částečně zodpovědný za pozorovaný vztah, „řekl Mustafa Chopan z University of Vermont v USA. Kapsaicin se předpokládá, že hrají roli v buněčné a molekulární mechanismy, které zabraňují obezitě a modulují koronární průtok krve, a také má anti-mikrobiální vlastnosti, které „se může nepřímo ovlivňovat hostitele tím, že změní střevní mikrobiální flóru,“ řekl Chopan. Papriky a koření po staletí domnívali, že je prospěšné při léčbě nemocí. Pro účely této studie, tým zkoumal více než 16.000 Američanů, kteří byli sledováni po dobu až 23 let.